2012 m. liepos 30 d., pirmadienis

Receptas: Girtas Viščiukas

Ingredientai:

• 1 viščiukas
• 1 alaus skardinė
• 1 puodelis obuolių skonio sidro
• 2 valg. šaukštai olivų aliejaus
• 2 valg. šaukštai acto

Įranga:

• Grotelės,
''Sėdinčio Viščiuko” laikiklis,
Skysčio surinkimo talpa,
• Purškimo buteliukas.

Paruoškite EGG kepsninę netiesioginiam kepimui: uždėkite plokščių laikiklį kojelėmis į viršų tiesiai ant degimo žiedo. Kepimo groteles dėkite ant plokščių laikiklio.
Įkaitinkite EGG kepsninę iki 200ºC.

Gerai įtrinkitę į viščiuką savo mėgstamus prieskonius, galite įtrinti juos ir į viščiuko ertmę. Darykite tai švelniai, kad nepažeistumėte viščiuko formos, lengvai atidenkite odelę, kad prieskoniai apdengtų visą paviršių. Uždenkite puodą su viščiuku ir atidėkite jį marinuotis geram pusvalandžiui.

Pusę alaus skardinės įpilkite į purškimo buteliuką. Taip pat į jį įpilkite obuolių sidro, olivų aliejaus bei acto, tuomet buteliuką atidėkite į šalį. Alaus skardinę dėkite į laikiklio vidurį, ant laiklio (tiesiai virš skardinės) patogiai pasodinkite viščiuką.

Jau sėdintį viščiuką patalpinkite ant grotelių ir uždėkite kepsninės gaubtą. Kepkite 20 minučių, per kurias viščiuką porą kartų apipurškite. Tuomet viščiuką (vis dar sėdintį) atsargiai išimkite ir padėkitę ant skysčio surinkmo talpos. Įdėkite talpą su viščiuku į EGG kepsninę ir vėl uždėkite gaubtą. Kepkite nuo 45 minučių iki 1 valandos, dosniai apipurškindami viščiuką.

Specialiu termometru matuokite vidinę viščiuko temperatūrą - viščiukui išsikepus, jį sieks 77 laipsnių, na o viščiukas bus patrauklaus auksinio atspalvio. Naudodami barbekiu pirštines išimkite viščiuką iš kepsninės ir pateikite jį svečiams vis dar patogiai sėdintį ant skardinės. Svečiams tinkamai sureagavus, nuimkite viščiuką nuo laikiklio. Būkite atsargūs: skardinė bei sultys viščiuko viduje yra labai kaštos!

Galite dar kartą apipurkšti viščiuką, po to - apdenkite jį folija ir... apsišarvuokite kantrybe dar dešimčiai minučių. Tuomer papjaustykite ir pateikite svečiams sultingą girtutėlį viščiuką!

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą