2012 m. liepos 7 d., šeštadienis

Receptas: Pusrytinis Pyragas

Pusrytinis Pyragas
Sakoma: kaip atšvęsi Naujųjų naktį, taip ir seksis visus metus. Šis posakis puikiai tinka kiekvienai dienai, o švęsti mes pradedame nuo pusryčių. Kadangi vienas Big Green Egg kepimo būdu - kepimas kaip orkaitėje, šiandien pasidalinsime įspūdingo pusrytinio pyrago, kepto Big Green Egg kepsninėje (tas dūmo prieskonis!..) receptuku.

Skanaukite, ir ne tik pyragą, bet kiekvieną naują dieną.

Ingredientai: 
  • 200 g. dešrelių (patrupintų)
  • 6 kiaušinių (plaktų)
  • 3/4 stiklinės riebios grietinėlės
  • 1/2 stiklinės grietinės
  • 1 stiklinė sūrio ricotta
  • 1/4 stiklinės kreminio sūrio (minkšto)
  • 1 stiklinė balto cheddar sūrio (trinto)
  • 1/4 stiklinės parmezano sūrio (trinto)
  • 1 stiklinė svogūnų laiškų
  • 1 stiklinė grybų (plonai supjaustytų)
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
(6 porcijoms) 

Įranga:
Plokščių laikiklis; grotelės; forma pyragui.
Uždegę anglis, uždėkite plokščių laikiklį kojelėmis į viršų ant degimo žiedo, o ant laikiklio – groteles.

Iš anksto įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 200C.

Keptuvėje ant sviesto apskrudinkite dešreles vidutinio karščio temperatūroje apie 4-6 minučių. Tuomet pridėkite supjaustytus grybus, ir, uždėję keptuvės dangtį, patroškinkite dar 3-4 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite masei truputėlį atšilti.

Vidutinio dydžio dubenėlyje suplakyte 6 kiaušinius, įberkite druskos, pipirų bei įpilkite grietinėlės. Viską gerai išminkite ir paruoštą masę trumpam atidėkite į šalį. Mikseriu gerai suplakite grietinę, ricotta ir kreminį sūrį. Įpilkite kiaušinių masę į sūrių masę. Įberkite į ją grybų ir dešrelių masę, trintą baltąjį cheddar sūrį ir supjaustytus svogūnų laiškus. Gerai išminkę naujai gautą masę, tolygiai paskirstykite ją kepimo formoje, ir formą uždėkite ant kepimo grotelių. Uždarykite kepsninės gaubtą ir kepkite, kol pyragas gražiai pagels (apie 45 minučių). Ištraukę pyragą iš kepsninės, leiskite jam atšilt apie 10 minučių.

Skanaus švenčiant!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą