Nustebinkite šeimą ir draugus savo
firminiu rūkytu kumpiu!
Padažas kumpio glazūravimui:
- ½ stiklinės rudojo cukraus
- ¼ stiklinės klevo sirupo
- ¼ stiklinės medaus
- 2 stalo šaukštai acto
- 1 – 2 stalo šaukštai padažo Worchestershire
- 2 stalo šaukštai tirpios kavos granulių
- 1 stalo šaukštas sausų garstyčių
- 2 stalo šaukštai apelsinų sulčių koncentrato
Gerai sumaišykite visus ingredientus
puode. Truputėli pašildykite masę, kol ji pavirs tirštu padažu.
Big Green Egg magija
Paruoškite Big Green Egg kepsninę netiesioginiam kepimui (“low & slow”). Norint rūkinti (ir netiesiogiai kepti) Big Green Egg kepsninėje reikalinga plokštė netiesioginiam kepimui – trikojis keraminis padas, atskiriantis anglis ir maistą. Taip užtikrinama vienoda temperatūra: kumpio nereikės sukti, jis tolygiai išsikeps.
Uždėkite plokščių laikiklį kojelėmis į viršų ant degimo žiedo. Kepimo grotelės dedamos tiesiai ant plokščių laikiklio. Naudojant laikiklį taip pat atsiras vietos vonelei, kuri surinks kepimo metu išsiskyrusias kumpio sultis.
Patartimas: 5 minutes prieš įdedant
kumpį į kepsninę, įberkite medžio skiedrų tiesiai į anglis.
Taip rūkinimo metu kumpis įsigers dar daugiau skanaus dūmo skonio.
Jeigu esate tikri dūmo prieskonio vertintojai, įdėkite kumpį į
šaldymo kamerą 1 arba 1 ½ val. iki rūkinimo (kol išoriniai
kumpio krašteliai pradės užšalt). Nepersistenkite - kumpis neturi
užšalti!
Rūkinimas
Po 2
rūkinimo valandų įdėkite
kumpį į specialią folijos vonelę, įstatykite ją ant grotelių
ir dosniai patepliokite mėsą
paruoštu grazūravimo padažu.
Baigę glazūravimą, uždėkite gaubtą ir rūkinkite dar 3 valandas.
Kumpio švelnumas
Ištraukę kumpį iš kepsninės,
nugalėkite pagundą jį suvalgyt iškart. Visą. Greičiau
įvyniuokite kumpį į dvigubą tankios folijos sluoksnį. Leiskite
kumpiui ''pailsėti'' bent pusvalandį, tai padės mėsai sulaikyti sulčius
ir neleis kumpiui išsausėti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą