2012 m. liepos 31 d., antradienis

Sultinga Lašiša: Receptas


Ingredientai:

Lašišos file (su odele), 150-170 gramų porcijai;
1/2 puodelio sojos marinato;
1/2 puodelio citrinos sulčių;
1/3 puodelio rudojo cukraus;
1/4 puodelio aliejaus;
2 česnako skiltelės;
2 stalo šaukštai sviesto, lydyto;
2 stalo šaukštai klevo sirupo.

• Sumaišykite sojos marinatą, citrinos sultis, rudąjį cukrų, aliejų ir sutarkuotą česnaką. Įpilkitę šią kvapnią masę į plastikinį maišiuką, tuomet įdėkite į maišiuką ir lašišą. Marinuokite žuvytę šaldytuve nuo 3 iki 6 valandų.

• Dabar ištraukite lašišą iš šaldytuvo ir leiskite jai pabūti kambario temperatūroje apie pusvalandį. Tada nusausinkite žuvį servetėle.

• Sumaišykite lydytą sviestą ir klevo sirupą. Šia mase padenkite visą lašišos paviršių. Apipurškite lašišą jūsų mėgstamais barbekiu prieskoniais.

• Paruoškite EGG® kepsninę tiesioginiam kepimui, nustatykite 180°C temperatūrą, ir padėkite lašišą ant specialių BGE lentų. Jas išdėstykite ant grotelių. Uždenkite dangtį ir kepkite žuvį apie 15-20 minučių. Lašiša bus tinkamai išsikepusi, kai peilis, įsmeigtas į filę, judės lengvai, o žuvis įgaus auksinį atspalvį.

• Ištraukite lašišą iš kepsninės; suvyniokite ją į foliją, ir luktelkite dar 5-10 minučių. Sultys pasiskirstys tolygiai, ir - pagaliau - ateina laikas pasigardžiuoti kvapniu ir sultingu patiekalu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą